Linii produse medicinale

3 Persoane urmăresc acum acest produs.

Descriere

Tubul medical este compus în general din 3 straturi: un polimer de bază la exterior, un strat adeziv în mijloc și un strat interior. Tuburile medicale sunt extrudate și reprezintă dispozitive medicale. Prin urmare, calitatea materialelor trebuie să fie de grad medical.

Liniile de extrudare medicale produse de Bausano pentru tuburi, pungi și folii sunt echipamente de foarte mare precizie.

Industria medicală necesită instrumente sigure, fiabile și proiectate la comandă pentru procesarea PVC-ului și a altor materiale de îngrijire a sănătății netoxice, permise de reglementările din domeniu. Datorită tehnologiei extruderelor cu unul sau două șnecuri, precum și a gamei largi de accesorii, Bausano oferă diverse soluții, toate personalizabile, pentru construcția de instalații caracterizate prin producție și eficiență maximă.

În realizarea acestor produse, nu numai materialul este important, ci și prelucrarea de înaltă precizie a dispozitivelor medicale extrudate, în special pentru tuburile multilumen, microbore, coextrudate sau extrudate în cruce, unde toleranțele de diametru pot ajunge până la ±5 µm. Tuburile cateterului primesc, de asemenea, multă atenție pe piața de extrudare, cu toleranțe strânse la dimensiunea tubului.

Pentru a asigura că tubulatura medicală menține niveluri precise de debit, procesul de extrudare trebuie să asigure consistență în toate dimensiunile tubului. O toleranță tipică pentru gama de tuburi medicale este de ±1%, ceea ce înseamnă că pentru un tub medical cu un diametru intern de 1,6 mm, precizia este de ±10 µm.

Diametrul exterior este controlat prin calibrare în vid. Majoritatea extruderelor Bausano sunt echipate cu un control precis al vidului la nivel scăzut, care menține diametrul exterior al tubului stabil.

De asemenea, lumenii interni trebuie verificați cu atenție. În tuburile multilumen, fiecare lumen are o utilizare finală definită; zona din secțiunea transversală controlează debitul, diametrul intern minim necesar pentru introducerea firului de ghidare și caracteristicile pentru operațiunile de postformare.

Datorită tehnologiei Bausano de extrudare și accesoriilor de extrudare aferente, tuburile pot fi produse cu diametre interne cuprinse între 0,8 mm și 17 mm. Toate produsele tubulare sunt fabricate conform specificațiilor clientului în ceea ce privește proprietățile materialului, măsurătorile și cerințele de toleranță.

Bausano produce, de asemenea, extrudere medicale pentru pungi medicale extrudate din diverse materiale plastice, precum PVC și PP. Pungile medicale Bausano sunt pungi de plastic de calitate medicală, cu o lățime cuprinsă între 80 mm și 420 mm și o grosime cuprinsă între 0,1 și 0,65 mm. În ciuda proprietăților excelente de barieră la umiditate ale polipropilenei și a nivelului ridicat de puritate, modelele de ambalare pentru soluțiile intravenoase se bazează în mare măsură pe clorura de polivinil (PVC), sticlă și polietilenă plastifiată. Produsul finit trebuie să fie rezistent la temperatură, impact și coroziune pentru a rezista uzurii mari și ciclurilor repetate de sterilizare la care sunt supuse dispozitivele medicale din plastic. De exemplu, pungile din PVC sunt concepute pentru alimentația parenterală, ambalarea soluțiilor de rehidratare (clorură de sodiu, glucoză, soluție Ringer lactată etc.) și unele antibiotice și analgezice de uz spitalicesc și veterinar.

Fluxul procesului de extrudare a foliei medicale este similar cu cel al pungilor medicale, dar diferența constă în faptul că folia extrudată este unică și o pungă medicală nu este creată imediat, ci doar mai târziu, când la sfârșitul extrudării, foliile sunt înfășurate cu un calandru. Cea mai mare parte a producției de folii medicale este realizată din PVC. Acest lucru se datorează faptului că folia transparentă din PVC are multe avantaje, inclusiv rezistență la foc, calitate înaltă, cost redus, transparență ridicată, suprafață bună, fără pete, mai puține valuri de apă, rezistență ridicată la impact și ușurință în modelare.

Contactează-ne