Linii granulare

4 Persoane urmăresc acum acest produs.

Descriere

Liniile de granulare produc granule omogene din materiale plastice rezultate din procesarea foliei, fibrelor, materialelor expandate, materialelor plastice mixte sau rigide. Clasificarea acestor linii se face pe baza modelului de extruder care compune linia și pe baza tipului de materiale tratate. Acestea sunt sisteme compacte formate dintr-un sistem de alimentare forțată care furnizează constant materialul către extruderul echipat cu unul sau două șnecuri corotative.

În anumite cazuri sau la cererea clientului, liniile pot fi echipate fie cu un densificator în loc de moră, fie, în plus, cu un siloz de stocare intermediar amplasat după moră, ceea ce permite stocarea materialului de bază și asigură o autonomie mai lungă a liniei de lucru.

Toate extruderele sunt echipate cu una sau mai multe zone de degazare foarte eficiente, ale căror funcții includ eliminarea totală a gazelor eliminate de materialele plastice și a umidității în timpul procesului de extrudare.

După procesul de extrudare, topiturile de plastic întâlnesc un sistem de filtrare care permite eliminarea tuturor contaminanților posibili din material. După această etapă, topitura trece prin capul de granulare care asigură o granulare perfectă, astfel încât materialul să poată intra într-o centrifugă de uscare care va produce granule complet uscate, garantând un conținut de umiditate reziduală de cel mult 0,05%, permițând stocarea și eventual ambalarea în saci. La cerere, pot fi furnizate extrudere cu zone de degazare speciale, potrivite pentru materialele cu umiditate ridicată și/sau grad mare de imprimare.

Contactează-ne