Afișez toate cele 3 rezultate

Linii de spălare

Liniile de spălare sunt indicate pentru tratarea materialelor contaminate, care trebuie separate de contaminanți înainte de a trece la etapele următoare de procesare: folie, materiale plastice amestecate, rigide, ambalaje, granule, provenite din colectarea selectivă a deșeurilor urbane, post-consum, agricultură, reziduuri industriale, etc. Materialul pentru mărunțire poate proveni în vrac sau sub formă de baloți și poate fi încărcat direct în shreddere sau mori de măcinat. Shredderele și morile permit procesarea materialelor cu un grad ridicat de contaminare. Particularitatea acestora este că pot fi echipate pentru utilizarea de jeturi de apă, realizând astfel și o pre-spălare.

Înaintea echipamentelor de mărunțire, linia este compusă din mașini care separă în mare măsură materialul bun de cel contaminant, precum sortatoarele cu discuri, rotative sau cu vibrații, completate de separatoarele magnetice pentru eliminarea contaminanților feroși. După mărunțirea materialului, urmează în funcție de gradul de contaminare, faza de pre-spălare și separarea impurităților, faza realizată de decantorul rotativ utilizat ca unitate de pre-spălare și separare a diverselor impurități sau vasul de pre-spălare cu funcția principală de a separa materialul de impurități și materialele plastice între ele, în funcție de greutatea specifică.

Înainte de a trece la etapele următoare de spălare, dacă materialul a fost procesat cu apă, materialul este preluat cu un transportor cu șnec și picurator către faza de clătire pentru eliminarea apei de proces contaminată, urmate de faza de spălare centrifugală. Centrifugele din liniile de spălare pot oferi o spălare adecvată și o separare a contaminanților ușori și a apei acumulate de material, acțiune realizată prin forța centrifugă a unui rotor dotat cu palete cu înclinație specială ce proiectează materialul pe un coș de separare, făcându-l să avanseze simultan spre secțiunea de descărcare.

În vederea diminuării umidității reziduale, pot fi utilizate centrifugele orizontale sau verticale de uscare și sistemele de uscare specifice, care includ utilizarea combinată a energiei termice și mecanice, aplicate simultan sau succesiv. Vasele de spălare, centrifugele și sistemele de uscare furnizează în final parametrii de ieșire a materialului de procesare, transmiși către liniile de granulare sau de stocare.